Workshop Van Feedback naar Feedforward

Positieve Ontwikkeling

Hoe doe je dat, iemand zeggen wat jíj vindt, je mening geven, zonder dat het een onaangename sfeer wordt? Je stoort je aan bepaald gedrag van iemand, of je zou iemand graag bewust willen maken van een minder prettige eigenschap. Hoe verpak je die boodschap? Hoe geef je iemand iets ‘terug’ (feedback) op zo’n manier, dat je daarna nog steeds op een prettige manier met elkaar om kan gaan of samen kan werken? Zodat de ander er wat mee opschiet en/of jijzelf er wat mee opschiet. Feed-forward dus: zodat je –samen- verder kunt en samen verder komt.

Kortom: (assertief) feedback geven en feedback ontvangen, zodat dit opbouwend is en je samen weer (beter) verder kunt: feedforward dus.

Een stukje theorie en uitleg van technieken en methodieken, aan de hand van voorbeelden, opdrachten en oefeningen. De nadruk ligt op het doen, ervaren en oefenen. Uiteraard gaan we zo veel mogelijk oefenen met eigen praktijk voorbeelden.

Voor wie is deze training?
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in zelfontwikkeling én/of invloed willen hebben op hun eigen handelen en het verbeteren van hun communicatie.

Wat levert het je op?
Verbetering van je communicatie om op een prettige en assertieve wijze je mening te geven, waardoor je krachtiger en effectiever zal kunnen communiceren.