Workshop en coaching als mentale begeleiding bij afvallen

Mentale ondersteuning bij afvallen

Als je wilt afvallen of bezig bent met afvallen, dan zal dit vast niet de eerste keer zijn! Al deze dames en heren weten dat het moeilijke aan lijnen en afvallen niet alleen het minder / anders eten is. Het is meer, hoe houd je dit vol? Hoe kun je je patronen veranderen? Hoe kun je de verleiding weerstaan? Wat doe je als je een keer ‘zondigt’? Word je boos op jezelf, geef je op, of ga je weer met frisse moed verder? Wat doe je aan emotie eten (bij vrolijke gelegenheden of juist als het even niet zo lekker gaat of uit beleefdheid of bij verveling)? Wat zijn de onderliggende redenen voor emotie eten? Welke overtuigingen spelen er mee? Wat speelt er (vaak onbewust) mee in je hoofd? Het zijn vaak je gedachten die maken dat je wilt of zelfs gaat eten. Niet de honger.

Bovenstaande vragen zul je ongetwijfeld herkennen als je al vaker bezig bent geweest met diëten. Want afvallen gaat niet alleen via je buik, maar ook via je hoofd. Afvallen is niet alleen vaardigheden ontwikkelen over wat je wel en niet mag eten; er speelt meer!
En de meeste diëten en afvalmethodes richten zich juist vooral of alleen op het eten (of niet eten), en besteden geen aandacht aan al die invloeden die ook meespelen. Die net zo belangrijk zijn!

Daarom deze workshop!
Deze workshop biedt je geen afslankmethodes, geen dieetadviezen of ondersteuning bij wat je wel of niet zou moeten eten. Deze workshop is bedoelt als mentale ondersteuning bij je afvalpogingen of het gezonder of magerder eten (ook zonder dieet).

De workshop
We gaan in op de mentale kant van diëten, aan de hand van voorbeelden, technieken, opdrachten en oefeningen. Wat speelt er op bewust en onbewust niveau af in je hoofd, wat van essentiële invloed is bij het slagen van je afvalpoging.


Voor wie is deze training?
Voor mensen die willen afvallen / een dieet volgen, en aanlopen tegen andersoortige drempels dan alleen het kunnen volgen van het dieet; én/of invloed willen hebben op hun eigen denkprocessen en handelen bij het volgen van een dieet.

Resultaat
Het sterker in je schoenen staan en het beter volhouden van diëten, én de periode ná het diëten. Deze workshop maakt dat je afslankpoging meer kans van slagen zal hebben.Het sterker in je schoenen staan en het beter volhouden van diëten, én de periode ná het diëten. Deze workshop maakt dat je afslankpoging meer kans van slagen zal hebben.