Workshop Stoppen met roken

Ervaar dat blijvend stoppen ook voor jou mogelijk is!

Houd je het stoppen met roken nog vol? Hoe vaak ben je al gestopt met roken? Het stoppen was waarschijnlijk niet makkelijk, maar wellicht is het niét opnieuw beginnen nog veel moeilijker.

Je wilt nu wel eens af van die ongezonde gewoonte. Een pakje sigaretten kost zo veel, dat je eigenlijk een dief bent van je eigen portemonnee dat je nog rookt. Je bent het zat een slaaf te zijn van je sigaret, en steeds buiten te moeten gaan staan om te roken. Je verlangt ernaar niet meer zo kortademig te zijn na een lichte inspanning. Je wilt graag stoppen, maar ziet er als een berg tegen op.

”Stoppen met roken is zo moeilijk!” “Ik ben nu eenmaal verslaafd, dus ik kan niet stoppen met roken.” “Ik wil wel stoppen, maar ik wil niet kilo’s aankomen.” “Als ik stop krijg ik ontwenningsverschijnselen en word ik bloed chagrijnig. Mijn gezin heeft zelfs gesmeekt of ik weer wilde gaan roken, omdat ik niet te genieten was.”

Hoe zou het zijn als JIJ voortaan de baas bent over óf je rookt en niet je sigaret? Hoe fijn zou het zijn als je eindelijk eens een NIET-roker zou worden?

De roker heeft een heleboel (onbewuste) overtuigingen waarom stoppen met roken moeilijk, of zelfs onmogelijk lijkt. Deze overtuigingen worden ingeprent en bevestigd door andere rokers, door de media, door reclames etc.

Deze workshop leert je hoe je de behoefte en drang kunt hanteren, of beter nog, kunt beteugelen en voorkomen. We gaan samen onderzoeken welke overtuigingen je allemaal hebt, waardoor het succesvol Stoppen met Roken tot nu behoorlijk bemoeilijkt werd voor jezelf. Via een praktische methode gaan we deze overtuigingen omzetten naar overtuigingen die wél helpend zijn bij het Stoppen met Roken, en er voor zorgen dat je succesvol kunt Stoppen, dat je weer de controle krijgt over je gedachten, en het daarbij behorend (impuls) gedrag: het wel of niet opsteken van een sigaret! Je overtuigingen over het roken worden blijvend veranderd en zorgen er voor dat stoppen met roken makkelijk is!

Herken je dit?

Wat levert het je op?

De investering in deze inspirerende avond verdien je natuurlijk heel snel terug als je niet meer rookt.

Na deze workshop is het mogelijk om in groepsverband of op individuele basis (tegen vergoeding) elkaar te (onder)steunen of ondersteund te worden. 

Praktische informatie:
De workshop stoppen met roken wordt in overleg gehouden. Samen kijken we naar een geschikt moment om de workshop te houden.

De workshop zal 3 uur van je tijd in beslag nemen, maar een verlichting bieden voor de rest van je leven.

Kosten: € 75,00 per sessie.
Ondersteunende korte sessies: € 30,00 per half uur.